Решават делото за глобата от 7 млн.лв. на Община Русе през март

0
кмет в с. Кацелово

Решават делото за наложената на Община Русе глоба в размер на близо 7 млн.лв. от Управляващия орган на оперативна програма „Околна среда“ по проекта за изграждане на анаеробна инсталация за отпадъци ще бъде решено през м. март.

Причината е, че дискът с поисканите на предишното заседание от Управляващия орган допълнителни доказателства е … празен. Затова бе направено  ново доказателствено искане за назначаване на съдебно-техническа експертиза, която да установи факти и обстоятелства, свързани с изведените от Управляващия орган твърдения.

То трябва да бъде изготвено в тридневен срок, като исканията са да бъдат уточнени видовете строително-монтажни дейности, които общината твърди, че са налични в офертата на избрания  изпълнител, а Управляващият орган – че те не са налице в предоставената оферта.

След като бъдат предоставени, съдът в закрито заседание ще ги разгледа и ще се произнесе на 16 март от 10.30 часа.

Санкцията е наложена на Община Русе във връзка с проведената обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждане на анаеробната инсталация, като твърденията на УО са, че е избрана оферта, неотговаряща на изискванията на възложителя.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук