Решено: Правят Алея на занаятите на кея в Русе

0

Алея на занаятите ще бъде изградена на кея в Русе. Това решиха общинските съветници на последната за годината сесия, одобрявайки общата схема на зона „Крайбрежна“ и специфични правила за приложението ѝ.

Предвижда се на кейовата ивица да бъде поставен павилион за туристически информационен център и своебразна Алея на занаятите, съставена от 6 павилиона за продажба на сувенири и занаятчийски изделия, изработени от русенски майстори. Идеята е да се стимулират местните творци и търговци, а туристите, вкл. пристигащите с круизни кораби, да имат възможност да закупят стоки от тях. Част от алеята ще бъде и малък павилион за продажба на дребни пакетирани изделия.

Изрична забрана е наложена за приготвянето в зоната на храна и скара на открито.

Под пешеходния надлез (т.нар. Дълбок път) ще бъдат разположени две декинг платформи, върху които ще се поставят 2 павилиона – за фреш и дребни пакетирани изделия, и за сувенири.

Като предпочитано място за разходка и отдих на русенци общата схема включва и 2 павилиона за продажба на напитки, като единият ще бъде в близост до емблематичния пешеходен надлез към кея, познат като Вития мост, а другия – в близост до мястото, където бул. „Цар Фердинанд“ се прелива в главната транспортна алея на зона „Крайбрежна“.

Какво и кой ще продава в обектите ще се реши от конкурси за отдаване под наем, а не от търгове, обясни кметът Пенчо Милков.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук