Ресторант в Силистра раздава безплатен обяд

0

На фона на тежката криза в браншa, ресторант в Силистра ще раздава безплатен обяд всеки делничен ден. Жестът е насочен към възрастните и социално слабите. Инициативата ще продължи до края на зимата. Близо 200 силистренци се възползваха от дарението още в първия ден .

Във време, когато ресторантьорите искат помощ от държавата, за да оцелеят, собственик на заведение от Силистра успява да мисли и за хората в най-голяма нужда. Всеки ден, пред ресторанта му, те могат да получат хляб и топла успа.

Стопанинът на заведението Милен Делийски казва, че това е малко добро, което той и екипът му могат да направят за хората, както и че всеки е добре дошъл, който иска да помага за каузата. Вече рамо са дали няколко негови приятели.

Първите ползватели на инициативата за топъл обяд са категорични, че това е особено полезно за тях, още повече- за самотни, болни хора. И мъже, които трудно могат сами да си домакинстват.

Благотворителността не е чужда на  Милен Делийски. През пролетта, той осигуряваше  топла храна за хората на първа линия в борбата със заразата.

Милен се надява примерът му да се окаже заразителен, защото във време на пандемия нуждаещите се увеличават всеки ден .