Ресторантьори искат уволнение на полицейски шеф

0
Unsplash

Ресторантьори се ядосаха от масовите полицейски проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Благоевград. От две браншови организации – Сдружението на заведенията и Асоциацията на заведенията у нас поискаха шефът на местната дирекция Георги Кандев.

Ресторантьорите обвиниха полицията в терор и произвол. Причина за реакцията им е среднощна проверка за спазване на мерките. Според заповедта на здравния министър заведенията би следвало да затварят в 23 ч. Многократно досега бяха установени нарушения, а от бранша сами заявиха, че ще бойкотират ограничението.

„Влизат в заведението 70 полицая, затварят вратите, не пускат клиентите да излязат, пишат актове на собственика на фирмата, пишат актове на клиентите, заяви пред БНР заместник-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров. От организацията разпространиха и клипче, на което се вижда арестуван, но не и насилие.

„Това е специализирана полицейска операция за спазване на противоепидемичните мерки“, заяви в отговор комисар Стоян Маламов от местната полиция. Според него при проверките на три заведения са установени близо 70 нарушения.

Задържан е млад мъж в нетрезво състояние, който проявил агресия към полицаите, обясни той. По-късно той се извинил.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили