Ресторантьорите заплашват с „италиански“ протест, ако не отворят на 1 февруари /ВИДЕО/

0
снимка: Труд

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки настояват да отворят от 1 февруари. На среща с ресорните министри изложиха доводите си за това.

Ако държавата не разреши отварянето на заведенията на 1 февруари, собствениците им обсъждат италианския модел – масово отваряне въпреки забраните.

До седмица ще има решение за мерките

Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим дори при 50% от капацитета. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафенета и сладкарници. Властите предлагат това да се случи на 18-20 февруари, каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.

Не ни е ясно как се вземат решения кое как да се отваря.

Алибегов заяви, че категорично браншът е против отваряне на 18-и февруари, защото от една страна това е много слаб месец, от друга – няма да получат никакви компенсации за 18 дни.

В бранша не са съгласни и с предложения вечерен час, те искат заведенията да затварят в 23:30 ч.

Припомняме, че в Италия ресторантьорите отвориха въпреки забраните на правителството. Масовият локдаун и там доведе бранша до ръба, въпреки значително по-големите суми, които отпуска държавата в помощ на бизнеса.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили