Ревизоро обвини ВиК-Варна, че 10 дни крият аварията в езерото

0
Снимка: БГНЕС

ВиК-Варна е крило информация за скъсаната тръба във варненското езеро 10 дни. Това заяви пред БНТ екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро. По въпросната тръба текат фекални води и тя се спуква за втори път. Според министъра има екокатастрофа. По думите му ВиК-шефовете били „много важни и нищо не можеш да им кажеш“.

Тръбата, която замърси Варненското езеро, се скъса отново

За спуканата тръба се разбра на 25 януари, въпреки че още на 15 са отчетени съмнителни показатели. От община Варна твърдят, че веднага им е било докладвано за проблема.

Това не е първият път, в който Димитров критикува водното дружество. Преди няколко седмици в парламента той обяви, че Бургас е заплашен от водна криза. След това обвини ВиК-Варна, че е бездействало в продължение на 11 месеца и не е взело мерки за алтернативно водозахранване на яз. „Камчия“.

Ремонтът на тръбата ще бъде извършен по възможно най-бързи начин и вероятно ще приключи в рамките на два дни, са обещали от фирмата-изпълнител, предаде БНР. Аварията е възникнала в неравен терен по езерното дъно и вероятната причина е прегъване на тръбата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили