Резиденцията в Липник стана дом за заможни стари хора

0

Срещу базова цена 1200 лева на месец, тук пенсионерите ще могат да живеят сред природата в луксозни условия. Вече се настаняват първите три дами от Русе, на възраст 70 година.

На денонощно разположение на обитателите на дома бъде екип от медици – сестри и санитари, психолог, социални работници, като ще бъдат осигурявани и допълнителни специалисти. Храната ще се осигурява на кетъринг и ще се носи по няколко пъти на ден, съобщи инвеститорът Теодор Димитров. Той уточни, че сегашният капацитет на социалното заведение е за 25 души, като са предвидени апартаменти и за семейства. Идеята е общото число на настанените тук възрастни хора да достигне 50, след като бъде направен ремонта и на основното тяло на старата резиденция на Живков. За разлика от останалите подобни места за настаняване, тук правилата ще се определят от самите живущи, за да се превърнат те в миниобщество.

Резиденцията, построена някога специално за срещите между Тодор Живков и Николае Чаушеску, бе продадена на търг от съдия-изпълнител и закупена от русенската фирма „Тива ком“. До момента за реконструкцията са изразходвани около 350 000 лв.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук