Рицарски боеве оживиха крепостта Червен

0

Не с машина на времето, а чрез страхотните възстановки, които сдружение „Чигот“ представи в рамките на крепостния град. Истински бой с мечове, реплики на автентични облекла и обувки, храна от бобови и житни култури, са само част от възстановките.

Освен с тях крепостта „оживя“ и благодарение на независими реенактори и групи от цялата страна, които спомагат допълнително за пресъздаването на максимално автентична визия, уникална средновековна атмосфера, пълно потапяне в отминалите векове, демонстрации на занаяти, игри, питиета и война, лекции и дискусии по всичко що е средновековно и чисто забавление.

Всеки посетител пък можеше да облече доспехи или да участва в ръкопашна хватка, да плете колан или да участва в приготвянето на вкусна средновековна супа. Не липсваха желаещи да си опитат и от медовината.

Членове на „Чигот“ са си поставили за цел да представят българската история възможно най-достоверно. За постигане на максимална автентичност те използват информация от църковни стенописи, научни изследвания и археологически находки.

Те често опровергават различни митове в родната ни история, като например, че мечът на бойците е много тежък. Според техни проучвания това не може да бъде истина, тъй като воините са се биели по 5-6 часа в битки и по-вероятно е оръжието им да е леко, осигуряващо им подвижност и максимална издръжливост в боя.

Мъзстановките, които са част от програмата на изложението „Уикенд туризъм Русе 2013“, продължават и утре.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук