Роботи и приказни герои в Деня на отворените врати на РУ

0
1531

ru_den_otvoreni_vrati-robot_motor22Сред експонатите привличащи най-силно вниманието бяха робот-рокер, изработен от лего-елементи, роботизирана система за едновременна рехабилитация на горен и долен крайник, електровелосипед и др.

ru_den_otvoreni_vrati21В същото време студентки, които се обучават в специалност “Медицинска сестра”, трупаха практически опит, като измерваха кръвното налягане на гостите на събитието. На отделен щанд бе показана и патентованата разработка на ръководителя на катедра

“Обществено здраве и социални дейности”, доц. д-р Даниел Братанов – роботизирана система за едновременна рехабилитация на горен и долен крайник.

hr_beloev-atv34По време на събитието момичета от специалност “Предучилищна и начална училищна педагогика” бяха облечени като приказни герои и разказваха приказки на посетителите, а други студенти влязоха в ролите на репортери, като интервюираха свои колеги от различните щандове. Ректорът на висшето училище чл.кор. проф. Христо Белоев пък демонстрира майсторско управление на АТВ.

Разиграна бе и томбола с повече от 70 награди: таблет, мобилни телефони, флаш  памети, чанти и калъфи за лаптопи, раници, тениски и шапки.