Родния „Рено Алпин“ спечели сърцата на русенци

0

„Рено Алпин“ от 1986 г. собственост на Димо Джамбазов от Бургас спечели Наградата на публиката в осмото издание на Парада на ретро автомобили, който се проведе в Русе.

За пореден път парадът, на който бяха представени  близо 200 уникални возила – леки и товарни автомобили, кемпери, мотоциклети, велосипеди и детски колички с ретро визия, събра стотици русенци в Парка на младежта.

Пясъчен „Мерцедес Понтон“ от 1956 г. спечели Наградата на кмета. Градоначалникът Пенчо Милков връчи лично специалната си награда на неговия собственик Ангел Желев. Той сподели, че моделът е произведен за износ в Йордания, от където идва и цветът му, а най-голямата екстра е подлакътникът на задната седалка.

Призът на Фондация „Русе-град на свободния дух“ отиде при Виореу Таше от Румъния за неговото Волво.

Наградата на съорганизаторите от Авто-мото клуб „Русчукъ“ грабна Кирил Николаев от Хасково с Мерцедеса си.

И тази година една от големите атракции бе тролейбусът на „Общински Автотранспорт“ ЕАД, който бе изрисуван от професионални художници и ще продължи да радва русенци по улиците на града. За най-малките посетители бе създадено творческо ателие на открито от екипа на образователен център „Дворецът на децата“. В ретро дух премина и модното ревю на учениците от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“. За музиката се погрижиха група „Hummer Dance“.

По случай парада Музеят на транспорта в Русе организира тематичен семинар с фокус върху историята и реставрацията на превозните средства.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук