Рокер загина край Бяла, гонят шофьора на ТИР-а до Русе

2
20118

По информация от областната дирекция на МВР в Русе, инцидентът станал на пътя Русе – Велико Търново, в района на гара Бяла. 36-годишният Иво с мотоциклета си се движел в посока В. Търново. При навлизане в ляв завой видял пред себе си ТИР, който изпреварвал друг ТИР. В опита си да избегне сблъсъка навлязъл в десния банкет, машината поднесла и паднал на платното. При падането починал на място.

Изплашеният водач на турския ТИР, който изпреварвал на забранено за подобна маневра място, натиснал  газта и тръгнал да бяга. По неофициална информация колеги на загиналия, които пътували заедно с него за Полски Тръмбеш, където се провеждал рокерски събор, подали сигнал на тел. 112 и тръгнали да гонят беглеца. Органите на „Пътна полиция“ успели да го спрат едва в Русе, на бул. „България“, до разклона за с. Николово. Тогава станало ясно, че е турски гражданин, на 54 години.

Причините за пътнотранспортното произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

2 КОМЕНТАРИ

  1. На такъв цървул трябва да му се отреже пишката до дъно! Може ли такава простотия с тези тирове събота и неделя??

  2. На камерата по бул.“България“,при ограничение 50,преминавам с 60 и почти всеки път ме изпреварват ТИР-ове от всякаква националност.След това го настигам и при изравняване на скоростта,виждам,че кара с 90.