RUcart 2017

RUcart 2017 събира студенти и ученици на пистата край ДЗС

Автор:
19 май , 2017  

Традиционният картинг шампионат на Русенския университет RUcart 2017 ще се проведе на 19 и 20 май, съобщиха от висшето училище.

Надпреварата ще се проведе на картинг писта Русе – Pist Kart Extreme (полигона на ДЗС). Новото тази година е, че в надпреварата могат да се включат и ученици от последните класове в гимназиите. Най-добрите сред тях ще получат сертификат, който им дава предимство за записване в избрана специалност в Русенския университет.

В първия ден на състезанието от 15 часа ще бъдат квалификациите за място, а същинската надпревара ще бъде в събота. Официалното откриване ще бъде в  10 часа от ректора на Русенския университет проф. Велизара Пенчева и председателя на Общото събрание и председател на Общинския съвет в Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев. След приветствията от гостите започват финалните серии, които ще определят първенците в съответните категории.

Необходимо е участниците да бъдат с дрехи, които покриват изцяло краката и ръцете им. Организаторите са осигурили специалната екипировка за всеки от тях, както и състезателните автомобили.

 Comments are closed.