Румънец падна от Дунав мост, издирват го

0
3756

dunav_most-incident12От Гранична полиция потвърдиха информацията и допълниха, че инцидентът е станал докато мъжът е боядисвал металната конструкция на мост. По време на работа скелето, върху което е бил работникът, се е срутило. Той паднал в реката и изчезнал във водите. Заедно с него имало и други негови колеги, но единственото, които могли да направят, било да изгледат как тялото му пада в реката.

Мъжът е на 48 години, от село Албен, окръг Горж в Югозападна Румъния. По първоначални данни вероятно скелето е паднало заради вятъра който духаше тази сутрин. По данни на Метеорологичната станция във времето когато се е случил инцидента силата на вятъра е била над 70 км. в час. Температурата на водата е била около 15 градуса.

dunav_most_incident14В операцията по издирването се включиха екипи на румънската полиция и пожарната, към тях се присъединиха екипи на транспортна и гранична полиция и служби за трудова медицина. В следобедните часове към тях се присъедини и катер на русенската гранична полиция. Служители на румънската гранична полиция уточниха, че най-вероятно тялото е потънало и заради силното течение е много вероятно да изплува едва след няколко дни в района на островите около Мартен.