Румънец вади нож на полицай, русенец удря униформен

0
Двама русенци

Няколко случая на хулиганско поведение срещу униформени са регистрирани в дните на коледните празници, съобщиха от полицията в Русе.

Най-фрапиращият бил на бул. „България“, където 39-годишен румънски гражданин налетял с нож на пътни полицаи. След пътно-транспортно произшествие товарен автомобил „Волво“, управляван от румънеца, останал косо на дясното пътно платно. Водачът не само отказал да изпълни разпорежданията на изпратените на местопроизшествието полицаи, но и извадил нож, с който скъсал светлоотразителната жилетка на единия от униформените и посегнал да вземе служебното му оръжие. Румънецът отказал и проба за алкохол. Той е бил задържан по реда на ЗМВР, по случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал.2 вр. с ал.1 от НК.

При друг случай баща сигнализирал, че след почерпка на банкет доведеният му син го заплашил с нож. Изпратеният на място екип на групата за охрана на обществения ред намерил 31-годишният мъж във видимо нетрезво състояние в една от стаите на жилището на улица „Пенчо Славейков“. Когато бил поканен да отиде до служебния автомобил той не само не се подчинил, а и нанесъл удар с ръка в гърдите на единия от униформените служители, като междувременно отправял закани и обиди срещу полицаите. Нарушинелят е бил задържан за 24 часа по ЗМВР, по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. чл. 325, ал. 1 НК.