Румъния пак обеща ускоряване на фериботната връзка Русе-Гюргево

0

Поредното уверение, че Румъния ще ускори възобновяването на фериботната връзка Русе-Гюргево е получил заместник областният Георги Георгиев по време на среща с председателя на Окръжния съвет на Гюргево Думитру Беяну и неговия заместник Кристиян Анкулеску.

Тема на разговорите са били възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и транспортната свързаност между двата града. От румънската страна са заявили, че властите в Гюргево са направили всичко възможно за реализирането на проекта. Очаква се правителственото решение на Румъния, с което да се даде реален старт на дейността на тамошния пункт.

„Трафикът между България и Румъния продължава да се увеличава, а това налага и увеличаване на граничния капацитет“, е посочил Георгиев. Според него има две възможности, които могат да допринесат за решаване на проблема. Това са изграждането на втори мост над река Дунав при Русе и възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево. По думите на заместник областния управител първият вариант е по-скоро стратегически приоритет и затова по никакъв начин не бива да забавя стартирането на проекта. Според него, възобновяването на редовната фериботна линия би могло да се постигне в краткосрочен период. „Налични са всички инфраструктурни и технически условия от българска страна“, е заявил заместник областният управител.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук