Румънски тираджия отнесе солена глоба за арогантно и непристойно  поведение  

0

Глоба в размер на 400 лв. на румънския отсъди дежурен състав на Районен съд – Русе. Санкцията на А. Ч. е за извършена непристойна проява, изразена в оскърбително отношение и държане към органите на властта.

На 18.12.2022 г. 29-годишният шофьор на ТИР се намирал в гр. Русе на бул. “Тутракан“ в района на „Сръбчето“, на опашката от товарни превозни средства, изчакващи да преминат ГКПП „Дунав мост“. Изнервен от дългия престой, демонстрирал намерението си да тръгне към граничния пункт, въпреки че преминаването било временно преустановено по технически причини, като форсирал на няколко пъти двигателя и леко се придвижил напред. Действията му били възприети от полицейски служители, които отговаряли за организацията на движение и преминаване на товарните превозни средства през пункта. За да не се получи задръстване в района, те застанали с полицейския автомобил пред него, с включена светлинна сигнализация, с цел да му попречат да тръгне. Нарушителят ги възприел, но придвижил напред ТИР-а, в резултат на което блъснал полицейския автомобил и го избутал на известно разстояние. След като спрял, служителите на реда успели да излязат от колата и предприели действия по установяване на самоличността му и изясняване на случая. Така впоследствие срещу А. Ч. бил съставен Акт за констатиране проява на дребно хулиганство, който бил внесен в съда за разглеждане.

Районен съд – Русе счете, че румънският гражданин е осъществил от обективна и субективна страна състав на административно нарушение дребно хулиганство по смисъла на Указа за борба с дребно хулиганство. При индивидуализация на наказанието, съдът отчете като отегчаващи отговорността обстоятелства това, че с деянието си А. Ч. причинил и пътнотранспортно произшествие и застрашил живота и здравето на двамата полицаи, а като смекчаващи – чистото съдебно минало и трудовата му ангажираност. С налагането на наказание глоба в размер на 400 лв. той ще има възможност да преосмисли постъпката си, да съобрази поведението си с общоприетите норми за приличие в обществото и спазване на обществения ред и спокойствие, както и ще се въздейства предупредително върху останалите граждани.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в срок до 24 часа.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук