Румен Христов: Средното и дребно фермерство е важно за България.

1

Посреща водача на русенската листа на Реформаторския блок Румен Христов с много надежда. Казва, че му вярва, като човек, свързан със земедлието, а и е бивш земеделски министър, който разбирал „как стават нещата там горе“.

Преди да си каже болката заявява с категоричност, не търпяща възражение, че ако не стане това, за което ще го помоли – не му остава нищо друго освен да ликвидира животните.

„Помогнете да се облекчат условията и ние, хората, които гледаме животни, да можем да си отваряме малки цехове и да си произвеждаме кисело мляко, сирене и кашкавал лично, от това, което си доим от нашите животни. Защо трябва да го предаваме на други преработватели, които кой знае как и с какво го смесват, а и ниските изкупни цени ни убиват? Искам сам да си произвеждам и марката ми да е гарант, че продуктът е качествен, пък нека видим тогава какво ще избират потребителите. И цената няма да минава през прекупвачи и други търговци“, обяснява разпалено Тодор Златев.

От своя страна г-н Румен Христов му обясни, че вече има Наредба № 26 на министерството на земеделието и храните, която дава възможност за производство на собствена продукция от прясно мляко в кисело, кашкавал и сирене, но само, ако преработвателното предприятие е изградено в самата ферма, или до нея, без да се налага то да бъде транспортирано.

Румен Христов призна обаче, че все още изискванията за откриване на малки преработвателни цехове са високи и той е готов да работи за облекчаване на условията, при гарантиране на хигиенните условия, съгласно европейските изисквания и българските закони.

Тодор Златев е и земеделски производител, който обработва 15 000 декара земя, но личното му мнение е, че площите за средното и дребно фермерство трябва да са максимум 5 000 дка. Само така истинският земеделски производител ще познава всеки стрък от продукцията си. Сега, големите арендатори обработвали земя, поне половината от която никога не са виждали и не знаят къде се намира. Според Златев не е трябвало да бъдат допускани до пазара на земята т.нар. „АДСИЦ”-и, дружества със специална инвестиционна цел, които изкривили пазарните отношения в земеделския бранш.

„Ще подпомагаме всички земеделски производители и животновъди. Средното и дребно фермерство е важно за България“, каза Румен Христов и увери Тодор Златев, че в следващото Народно събрание темите за земеделие, животновъдство и селско стопанство ще бъдат водещи и приоритетни за народните представители от Реформаторския блок.

И още нещо сподели, на изпращане, Тодор Златев – „Всички реват,че на село нямало работа. Ето, викам местни хора да работят във фермата, но никой не иска. Момчето, на което разчитам е от ….Румъния.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Тодоре,дърто магаре! Да не би хората от селото да са ти яли попарата и да бягат от фермата ти? А помисли!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук