„Русчуклийче” завладя сцената на фестивала „Децата на мира” в Мароко

0

Представителният фолклорен ансамбъл „Русчуклийче” при ОбДЦКИ-Русе бе една от звездите на XV Международен фолклорен фестивал „Децата на Мира”, който се проведе в град Сале, Кралство Мароко.

Пътуването на ансамбъла беше подпомогнато финансово от Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

В десетки концерти, представяйки богатството на българския фолклор, „Русчуклийче“ създаде неповторима атмосфера, завладявайки сърцата на зрителите. Доктор Салим Ал-Малик, генерален директор на Световната ислямска организация за образование, наука и култура (ICESCO), беше възхитен от изпълненията на младите български таланти. Той сподели: „Този момент е доказателство, че културата може да събере хора от различни части на света и да ги обедини във вдъхновяваща хармония.“

„Русчуклийче“ представи Република България и Община Русе не само чрез българските народни танци, но чрез уникалното богатство на българската култура и традиции. Изявата на танцовата формация на този престижен фестивал не само заслужено плени публиката, но и създаде мост между различни култури и етноси, превръщайки се във важен посланик на хармонията и приятелството между нациите.

За почти двете седмици престой ансамбълът успя да се срещне и да бъде почетно награден от високопоставени гости като: г-жа Аватиф Хаяр – министър на солидарността, социалната интеграция и семейството на Кралство Мароко, председателят на парламента на Кралство Мароко, областните управители на Област Рабат и Област Казабланка, посланикът на ОАЕ в Рабат, както и посланикът на Република България в Кралство Мароко.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук