Русе 4 дена под знака на тортата Гараш

0

Множество кулинарни изненади очакват русенци на 17 септември, когато ще се състои първият Фестивал на тортата Гараш. Той е организиран от Община Русе. Участниците ще предложат свои версии на създадения в града десерт, като за целта ще използват точните пропорции от старите тефтери на майките и бабите си.

Любителският конкурс ще започне в 10:30 ч. пред Доходното здание, а най-сполучливата торта ще бъде отличена от председателя на журито шеф Ради Стамболов – шоколатиерът, създал първия сладолед Гараш.

През целия ден на площада пред Съдебната палата ще бъдат разположени шатри с хладилни витрини на местни производители на сладкарска продукция. Посетителите ще имат възможност да опитат не само познатата в цял свят торта Гараш, но и различни сладки и солени изкушения. На специално изграден кулинарен модул ще се правят шоколадови демонстрации от шеф Ради Стамболов, шеф Виолина Маринова – лице от популярно тв шоу, и шеф Ивайло Димитров – главен готвач в известен русенски ресторант.

Ще има и съпътстващи събития за русенци и гостите на града, които ще започнат в 19 ч. в четвъртък /15 септември/ с джаз концерт на възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ на пл. „Свобода“. На следващия ден от 20 ч. пред Държавната опера ще бъде представен на открито спектакълът „Кармен“.

На 17 септември /събота/ децата ще могат да се включат в приключенската игра „Лабиринтът“ и да гледат постановката на Държавен куклен театър – Русе „Зеленчуци, който не яде или Чудните готвачи“. „Кантата за кафето“ от Й. С. Бах ще направи своята премиера от 10:30 ч. на площада пред Операта.

За любителите на интересни русенски факти са предвидени две безплатни туристически опознавателни обиколки из централната част на града, както и Treasure hunt – туристически маршрут под формата на игра, организиран от Сдружение „Градоред“.

Кулминация на празника е концертът на Любо Киров на откритата сцена на пл. „Свобода“ от 19 ч. След него русенци ще могат да видят и LED шоуто на Театър „Маска“.

На 17 и 18 септември ще се състои и Международният фестивал „Живи статуи“, организиран от ДТ „Сава Огнянов“ с финансовата подкрепа на Община Русе по Програма „Култура“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук