„Русе 4х4 Екстрийм“ събра хиляди край Бабово

0
562
„Русе 4х4 Екстрийм“

Няколко хиляди зрители събра офроуд надпреварата „Русе 4х4 Екстрийм“, която се проведе през уикенда в местността „Могилата“ край с. Бабово.

В двудневното състезание, организирано от „Нетуоркс рейсинг“ и русенското офроуд общество, което е част от траялния шампионат за 2019 г. се включиха 40 екипажа от цялата страна. Надпреварата се проведе в 4 класа: отворен, стандартен, модифициран и прототип, трасетата бяха изключително трудни и атрактивни, както за състезателите, така и за публиката. Водачите трябваше да преминават водни и височинни препятствия, които изискваха от тях изключително майсторство.

Най-бързи в „лекия“ клас отворен бяха Калоян Найденов и Иван Иванов от Монтана, а в „тежкия“ първенци станаха Денислав Чавдаров и Мариян Иванов от клуб „Термокинг рейсинг“ – Русе. Най-добре представилия се екипаж в „стандартния“ клас  е Бени Бенев и Петър Марковски от Нови Искър, в най-тежкия – „модефициран“ се наложиха Милен Златев и Генади Георгиев.

Състезанието премина в духа на феър-плея. А докато течеше обработването на резултатите и класирането беше спретнат и дамски траял, в който включиха 9 екипажа, които преминаха по специално създадено за дамите атрактивно трасе.

Подробен репортаж от надпреварата можете да гледате в емисията „Новини“ на телевизия ТВН.