Има ли в Русе ул. „Св.Св. Кирил и Методий“?

0

Това установи екип на „Русе нюз“ и ТВН. В навечерието на най-светлия български празник, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, решихме да проверим как живеят хората на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.  Оказа се, че тази улица е известна само на някои от по-възрастните пощенски служители, тъй като я има само на книга, на практика от близо 4 десетилетия тя реално не съществува.Въпросът ни затрудни и заместник кмета по устройство на територията към Община Русе, Димитър Наков, който също не успя открие несъществуващата вече улица. В регистрите няма записан и нито един културен обект, учебно заведение или институт, носещ името на славянските първоучители.

В резултат на застрояването на кв. „Възраждане“ улицата, която някога се е простирала от бл. „Воден“ до ул. „Тулча“, вече представлява само няколко несвързани помежду си междублокови пространства. Все още обаче живеещите в редица жилищни блокове продължават да се водят на този пощенски адрес и най-вероятно по тази причина не е заличена от кадастъра. Друга вероятна причина, според зам.-кмета Наков е, че заличаването на улицата ще „бръкне в джоба“ на собствениците на имоти, водещи се на тази улица, които ще трябва да си вадят нови нотариални актове са собствеността. Нови документи ще трябва да си вадят и всички, които имат адресна регистрация на такъв адрес.

Все пак заместник-кметът се ангажира да проучи въпроса дали може в Русе да има улица, която да носи името на светите братя Кирил и Методий.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук