Русе домакин на първата в страната Академия по предприемачество в земеделието

0

Русе ще бъде домакин ва първата в страната Академия по предприемачество в земеделието, съобщават от областната управа.

Тя що се проведе в периода от 26 до 29 март в сградата на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Най-иновативни проекти от всяко издание ще получат финансова награда до 5000 лв. Подкрепена от представители на реалния сектор, браншови и неправителствени организации, университети, стартъпи и успешни предприемачи, академията цели да насърчи младежкото предприемачество и да провокира иновативни концепции в сферата на земеделието.

След Русе инициативата ще се проведе още във Варна, Бургас и Пловдив. Тя се реализира по инициатива на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНСССКЦИЕ/, като нейни партньори са: Софийски университет /СУ/ „Св. Климент Охридски“ – Стопански факултет и филиал на СУ в Бургас; УНСС – Институт по предприемачество; Аграрен университет – Пловдив; Селскостопанска академия; Русенски университет „Ангел Кънчев“; Икономически университет – Варна; Национална служба за съвети в земеделието; порталът fininfo.bg, Цифров иновационен хъб Тракия, както и представители на местния бизнес.

Желаещите да се включат в Академията е необходимо да попълнят една от двете форми за кандидатстване – за физически или юридически лица. Те могат да се намерят на следните уеб адреси: https://show.forms.app/apaccceec/academy-bg-individual и https://show.forms.app/apaccceec/academy-bg-individual-1.

Всички подробности за инициативата може да намерите тук: https://china2ceec.org/academy2024/.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук