„Русе – дух на свобода край европейската река“ е русенското послание за постамента в Рожен

0

Русенското послание, което ще бъде гравирано в постамента на Пилон „Рожен“ е: „Русе – дух на свобода край европейската река“.

Негов автор е 42-годишната Корнелия Георгиева-Маринова спечели обявения от Областна администрация – Русе, която е победител в конкурса за послание, което да представи региона в инициативата Пилон „Рожен“. За постижението си тя бе отличена с грамота от областния управител Анатоли Станев.

При решение от страна на организаторите на национално ниво то може да бъде изписано и по следния начин: „Русе – дух на свобода край голямата европейска река“.

Инициативата за изграждане на новия Паметник на Обединението е на Фондация „Наследство в бъдещето“. Тя включва кампания за набиране на средства и издигане на най-голямото българското национално знаме на Роженските поляни – като символ на националното единение. В постамента на съоръжението ще бъдат вградени 28 кратки послания от 28-те административни области на България под мотото „От българите днес – за българите утре“. Мраморната плоча с картата на България ще е с размери 6х3 метра и ще бъде изработена в Професионалната гимназия по каменообработване във врачанското село Кунино. Като жест на съпричастност учениците от гимназията безвъзмездно ще гравират текстовете и ще се наредят училището си сред големите дарители в националната кампания „България заслужава!”. Пилон „Рожен“ ще бъде най-високият в Европейския съюз и ще се издига на внушителната надморска височина от 1430 метра.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук