Ruse GO и Фондация „Направи добро на непознат“ с кампания в подкрепа на медиците

0
235

Поредна благотворителна кампания организират Спортен клуб “ Ruse GO “ и Фондация „Направи добро на непознат“.

Целта на кампанията под надслов “Хапка надежда” е осигуряване вкусен обяд и вечеря на медицинския персонал, занимаващ се с пациенти с коронавирус в УМБАЛ “Канев”, Русе.

В кампанията чието послание е #ХапкаНадежда подкрепя медиците с *топла храна, с човещина, с послание “Не сте сами, ние сме до вас!” вече се включиха 14 заведения от Русе. Това са: италиански ресторант “Капанъ”, ресторант “Дон Вито Корлеоне”, ресторант “Империал”, ресторант “Приятели”, механа “Чифлика”, пицария “Уно”, ресторант “Hacienda”, ресторант La Strada, снек бар “Пикадили”, гръцки ресторант “Истрос”, ресторант “Радилон”, ресторант “Happy”, ресторант “Зад стената”, бар “Plan B”. Всички заведения работят без начисляване на печалба.

В кампанията се включи и пекарна “Филаделфия”, която ще доставя необходимия хляб.

Един обяд за 80 медици е на стойност 240 лв.; една вечеря за 60 медици е на стойност 180 лв.; един ден (обяд и вечеря) за 140 медици е на стойност 420 лв.

Храната за първите две седмици от 1 до 13 декември са подсигурени от фондация „Направи добро на непознат“.

Качествената храна дава сили, а точно тези сили ще са нужни на медиците в следващите 2 месеца, за да издържат на изпитанията и големия брой пациенти в болницата, категорични са организаторите. От там допълват, че всяка фирма, която има възможност за производство и доставка на десерти, плодове, ядки и напитки, може да се свърже с координаторите и да се включи в проекта.

От екипа на Ruse GO са дарили и 44 предпазни костюма за медицинските екипи УМБАЛ „Канев“, за което от болницата изказват своята благодарност за тяхната съпричастност, подкрепа и социална ангажираност в тази изключително тежка ситуация!