RUSE LIGHT AND RHYTM FEST „сложи точка“ на Фестивала на туристическите анимации в Русе

0

С RUSE LIGHT AND RHYTM FEST, организиран от Общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ и ОП „Русе арт“ със съдействието на лечебни заведения „Медика“ завърши програмата на 14-ия Фестивал на туристическите забавления и анимации в Русе
На сцената на пл. „Свобода“ младата публика посрещна Тита, Павел и Венци Венц и Криско. Водещ бе влогърът Боян Тодоров, а освен звездните изпълнители, настроението поддържаха танцьорите от балет „Импулс“ към Общинския младежки дом и балет „Мираж“ към Общинския детски център за култура и изкуство. Учениците от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ дефилираха с футуристични светещи костюми, които сами бяха изработили. В края на вечерта Дани Лазер Шоу подари неповторима емоция с озарения в светлини централен площад в Русе.
Друг акцент в последнияя фестивален ден беше петото издание на международната надпревара „Като шеф готвачите“, което се проведе в р-т „Кралска закуска. В състезанието взеха участие ученици от 6 русенски училища, като четирима от тях бяха в отбор с ученик от Професионалната гимназия по туризъм, един от тях – с ученик от Молдова и един с ученик от Румъния. За няколко часа учениците сътвориха разнообразни сладки изкушения– ягодов чийзкейк, пълнозърнести мъфини, американски палачинки и шоколадова полусфера.
Отличното им изпълнение затрудни журито в състав шеф-готвач Ради Стамболов – вицепрезидент на Евро-Ток – България (председател), шеф-готвач Петър Атанасов – член на Българската асоциация на професионалните готвачи и шеф-готвач Веско Георгиев от ресторант „Тераса“.
Първото място спечелиха Ивайла Мирославова и Христо Христов, които бяха наградени от шеф Ради Стамболов.
Второто място зае отборът на Енея Енчева и Бранов Ина, а третото място бе за Давид Аврамов и Марияна Събева.
Зам-кметът Златомира Стефанова връчи Специалната награда на Община Русе на отбора Сунай Байдинов и Стефано Андреа.
Председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе Красимир Иванчев връчи специалната награда от името на организацията на Кателина Стефанова и Биянка Стефанова.
Специалната награда на публиката получиха Михаела Илиева и Наталия Атанасова, които бяха отличени от д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук