Русе на дистанционно управление, и четиримата заместници на Милков под карантина

0
1478
Новия ръководен екип на Община Русе

И изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев е заразен с коронавирус, съобщиха от общинската администрация.

Енчо Енчев – и.д. кмет, Валентин Колев – областен управител за 14 дни

Направените след установяването на заболяването на кмета Пенчо Милков PCR-тестове са дали положителен резултат. Положителен е и тестът на колежката му по направление „Икономика и инвестиции“.

Въпреки че двамата са в добро състояние и без оплаквания и вече са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина.

Здравословното им състояние ще се наблюдава ежедневно от личните лекари и при промяна ще бъдат предприети мерки. Продължава издирването и тестването на всички, контактували със заразените.

Поставят 23-ма под карантина, контактували с кмета Милков

Пробите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева (Устройство на територията) и Димитър Недев (Комунални дейности) са отрицателни. Тъй като обаче са сред контактувалите в Пенчо Милков лица, те също са под карантина за следващите 2 седмици. Така Русе официално остава без градоначалник, тъй като сред определените като контактни лица и поставени под карантина, са още секретарят  на Община Русе Димитър Генков, вр. изп. длъжността главен архитект Весела Иванова, директори на дирекции и др.

При тези обстоятелства, въпреки карантината функциите на градоначалник ще поеме заместник кмета по комунални дейности Димитър Недев, като ще работи дистанционно.

След обстойна дезинфекция на всички административни сгради Община Русе ще отвори врати за граждани утре, 8.07., и ще работи както обикновено.

Всички контактни служители, които дадат отрицателни проби за короновирусна инфекция, ще продължат работата си, като в момента се създава организация на дейностите.

По указания от РЗИ ще се наблюдава състоянието на служителите, които ще бъдат работа в Общината утре, като няма да се допускат хора с наличие на каквито и да било симптоми, като кашлица, хрема и температура.