Русе не намери място в класацията „Най-добър град за живеене в България“

0
Русе не намери място в класацията

Русе не намери място в класацията „Най-добър град за живеене в България“, стана ясно след оповестяване на резултатите от традиционната анкета на Дарик радио.

Победител в тазгодишното съревнование е Бургас. Морският град за трети път печели наградата и прибави още един магнит за туристите към слънцето, плажовете и Морската градина.

Смолян е град на знанието, Сливен бе избран за зелен град, София е евро град, а Димитровград е бизнес град. Пловдив бе удостоен с наградата „Град на финансовата устойчивост”, сред отличените са още Шумен, Габрово и Стара Загора.

Малка утеха за „Малката Виена“ е фактът, че единственият град от североизточната част на страната, който попадна в класациите, е Шумен, който беше отличен в конкурса „Моят град е моята крепост“ – част от кампания на МРРБ.

Ежегодното изследване цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот. Досега признанието „Най-добър град за живеене в България“ са печелили Стара Загора, София, Варна, Бургас и Велико Търново.

зарядни станции за електромобили