Русе отбелязва Световния ден на ходенето

0

Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2022 ще се проведе в Русе на 15 октомври (събота) в Парка на младежта. Инициативата е организирана от Българската федерация спорт за всички (БФСВ), Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Спортен клуб „Компас-Крос“. Тя е подкрепена от още 14 общини от страната – Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево и с. Лозен.

Стартът на спортното събитие ще бъде даден в 11 ч. до Вазата в Парка на младежта, като е необходимо участниците да преминат предварително определено трасе в парка с ходене, бягане или каране на колело. В Световния ден на движението могат да се включат всички желаещи, като в края на събитието участниците ще имат възможност да участват в организирана томбола.

Спортната инициатива се организира за 30-и пореден път, и цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В Световния ден на ходенето Българската федерация спорт за всички предава като послание към общините призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи към системни спортни занимания и  здравословен начин на живот.

Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и е под патронажа на министър Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук