Русе пак без обществен транспорт в новогодишната нощ

0
43
в коледната и в новогодишната нощ

И тази година в новогодишната нощ русенците, решили да посрещнат празника в приятели или в заведение, за прибиране в дома не трябва да разчитат на обществения транспорт.

За разлика от други градове от страната, които в новогодишната нощ не само осигуряват обществен транспорт за населението, но и той е безплатен, в Русе такива „екстри“ няма. Според информация, публикувана на интернет страницата на превозвачите, последните курсове в новогодишната нощ ще бъдат между 19 и 20 часа.

Утре, 1 януари ще се изпълняват неделни разписания, като първите курсове ще тръгнат по своите маршрути след 9.00 часа, а последните ще бъдат между 20.00 и 21.00 часа. По „неделен“ график ще бъде градският транспорт и в понеделник, 2 януари. Нормалното изпълнение на курсовете ще бъде възстановено на 3 януари.

„Капка мед“ в „кацата с катран“ е обещанието на таксиметровите превозвачи, че в новогодишната нощ няма да увеличават тарифите. Ако и централите им не блокират, както се е случвало предишни години, поне ще можем да разчитаме на жълтите коли.

На фона на налетите милиони за системата за интегриран градски транспорт едно от най-нормалните неща би било не само да има транспорт в новогодишната нощ, но и той да бъде безплатен. Защо в Русе това не може де се случи, така както е в други градове на страната, остава въпрос на който екипът ни така и не получи отговор.