Русе първенец по одобрени проекти по Плана за възстановяване

0

Община Русе е с най-много одобрени проекти по първата процедура „Технологична модернизация“ от Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа.

Одобрени са общо 47 проекта на русенски предприемачи, което нарежда общината на първо място. Следват Габрово (28 бр.), Пазарджик (25 бр.), Казанлък  (21 бр.) и Марица (22 бр). Те ще получат общо над 40.8 млн. лв.

Мярката е за обновяване и модернизация на техническия парк на микро-, малки и средни предприятия с ново оборудване, техника, машини, софтуер и др., бюджетът й е близо 260 млн. лв.

От МИР припомнят, че в оценката на проектите бяха включени 2423 предложения за заявена над 620 млн. лв. безвъзмездна помощ. От тях печелившите са 953 проекта. За микропредприятия общата безвъзмездна сума може да бъде до 180 хил. лв., за малки предприятия е до 350 хил. лв., а за средни – до 700 хил. лв. Съфинансирането е до 50%. Подкрепени по мярката ще бъдат 224 средни предприятия, 398 малки и 331 микро- предприятия. Първите пари по ПВУ ще стигнат до фирмите още през м. март, допълват от Министерството на иновациите и растежа.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук