Русе почете кончината на Апостола

0

Стотици жители и гости на Русе почетоха днес 150-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски.
Заупокойна молитва отслужи Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Макарийъв съслужие със свещеници от Русенската Света Митрополия. Общинският духов оркестър изпълни тържествени маршове и химна на Република България, а 14-годишната Михаела Борисова и 12-годишният Константин Борисов от Детска театрална работилничка към Общинския детски център за култура и изкуство с художествен ръководител Йоланда Димова изпълниха съответно „Обесването на Васил Левски“ и „Песен за Апостола“.
„Днес отново сме заедно, за да се преклоним пред паметта и делото на Васил Иванов Кунчев, научил ни, че въпреки несгодите хората могат да се извисят над ежедневието си и да погледнат над делничните проблеми. Така не само времето нас обръща, но и ние него. Независимо какво се случва около нас, без значение на повратностите, трябва да се фокусираме върху собствените си, национални достойнство и цели, без да забравяме накъде вървим. Постигайки целите си, имаме и задължението да опазим морала, завещан от предците ни, защото не можем да правим компромис нито със съвестта си, нито с националните си идеали“, каза в словото си пред присъстващите областният управител Анатоли Станев.
„Много герои са се жертвали за свободата ни, но Левски остава символ, защото той поставя една основна цел в умовете и сърцата на хората – тази за свобода и обединение на българите“, обърна се към присъстващите кметът на града Пенчо Милков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук