Русе почете паметта на Ботев и падналите за свободата

0

С полагане на венци и цветя пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение русенци почетоха паметта на Ботев и падналите за свободата на България.

Пред паметника беше строен почетен караул от Русенския гарнизон, а Общинският духов оркестър изпълни тържествени маршове. Свещеници от Русенската света митрополия отслужиха заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на отечеството, прозвуча стихотворението „Зов“ на Матей Шопкин.

„Днес отново се разгаря онзи патриотичен пламък в сърцата ни, който е водил предците ни и по който сега сме длъжни да се равняваме, но имаме ли куража да тръгнем по техния път и да го извървим с гордо изправена глава срещу потисничеството и малодушието, най-точно описано с думите „Търпи, и ще си спасиш душата?!“ От делата ни зависи какво бъдеще ще съградим, но със сигурност не трябва да допускаме то да е на измамните мечти. Дошло е време политиката да заработи за хората и тя да прави живота ни по-добър и по-стойностен, за какъвто Ботев се е борил. Нека дадем шанс на морала и честността да станат част от нашето ежедневие“, каза в словото си областният управител на Русе Анатоли Станев.

„Ще бъдем достойни за подвига на личностите, пред чиито паметници стоим, когато осъзнаем, че в нас все още пулсират техните ценности. Заветът им е да бъдем сплотени – въпреки трудностите. Да обичаме и градим България – не да я рушим”, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.

Церемонията завърши с поднасяне на венци и цветя от институции, политически партии и граждани.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук