Русе почете паметта на загиналите при експлозията преди 30 години в „Дунарит“

0

С възпоменателна церемония и поднасяне на цветя на паметната плоча на жертвите в трудови злополуки, и с едноминутно мълчание в Русе беше почетена паметта на петимата загинали при взрива в завод „Дунарит“ преди 30 години.

Сред присъстващите бяха заместник областният управител Детелина Ачева, директорите на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Драгомир Николов и на Дирекция „Инспекция по труда“ Ирена Николаева, както и представители на синдикатите, политици, а също и служители на „Дунарит“. Инициативата бе организирана от Регионалния съвет на Конфедерацията на независимите синдикати в България, със съдействието на Областна администрация – Русе.

В експлозията от 19 март 1993 година живота си загубиха Пенка Иванова /38 г./, Здравка Маринова /37 г./, които са се грижили за склада за взривни материали, 43-годишният Димитър Димитров, който е бил шофьор на камиона, превозвал чувалите с взривния материал, както и двамата докери Милен Илиев /32 г./ и Страхил Минев /33 г./ Десетки бяха ранените.

Официалната статистика сочи, че броят на трудовите злополуки в региона през изминалата година е бил 136. От началото на тази година досега те са 31.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук