Русе почете воините, загинали за България 

0

С тържествен ритуал-панихида пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение, на Архангелова задушница русенци почетоха паметта на българските военнослужещи, загинали в името на родината. 

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Русе Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и общински съветници, ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев, общественици и резервисти. 

„Саможертвата на хилядите войници напомня за безумието на конфликтите и смисъла на мира. Тема, която мислехме, че остана в историята, се завърна в уж модерното ни съвремие…Дано сме мъдри и достойни в отстояването на националната чест. Само така подвигът на героите ни не ще е напразен“, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.   

„Ако искаме да сме наистина достойни наследници на корените на нашия народ, трябва по-внимателно да се вслушаме в завета на предците си и да следваме техните позабравени ценности, като основа, върху която ще градим нашите постъпки“, каза областният управител Анатоли Станев. 

Свещеници от Русенската света митрополия отслужиха заупокойна молитва и помен в памет на загиналите български воини, изпълнени бяха стихотворението „Един убит“ на Димчо Дебелянов, химна на Република България и „Велик е нашият войник“, химн българската армия, след което присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника. 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук