Русе под знака на тортата Гараш

0

Множество кулинарни изненади очакват русенци утре, 17 септември, когато ще се състои първият Фестивал на тортата Гараш. Той е организиран от Община Русе. Участниците ще предложат свои версии на създадения в града десерт, като за целта ще използват точните пропорции от старите тефтери на майките и бабите си.

Любителският конкурс ще започне в 10:30 ч. пред Доходното здание, а най-сполучливата торта ще бъде отличена от председателя на журито шеф Ради Стамболов – шоколатиерът, създал първия сладолед Гараш.

През целия ден на площада пред Съдебната палата ще бъдат разположени шатри с хладилни витрини на местни производители на сладкарска продукция. Посетителите ще имат възможност да опитат не само познатата в цял свят торта Гараш, но и различни сладки и солени изкушения. На специално изграден кулинарен модул ще се правят шоколадови демонстрации от шеф Ради Стамболов, шеф Виолина Маринова – лице от популярно тв шоу, и шеф Ивайло Димитров – главен готвач в известен русенски ресторант.

Ще има и редица съпътстващи събития. Децата ще могат да се включат в приключенската игра „Лабиринтът“ и да гледат постановката на Държавен куклен театър – Русе „Зеленчуци, който не яде или Чудните готвачи“. „Кантата за кафето“ от Й. С. Бах ще направи своята премиера от 10:30 ч. на площада пред Операта.

За любителите на интересни русенски факти са предвидени две безплатни туристически опознавателни обиколки из централната част на града, както и Treasure hunt – туристически маршрут под формата на игра, организиран от Сдружение „Градоред“.

Кулминация на празника е концертът на Любо Киров на откритата сцена на пл. „Свобода“ от 19 ч.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук