Русе помага на бедстваща Мизия

1
1430
Кризисните центрове

Това съобщи областният председател на Българския червен кръст в Русе д-р Руденко Йорданов. На място там вече работи психологът Павлин Петров от Русе, който по време на бедствието бил там и веднага се включил в спасителните групи.

Освен с психологическа и физическа помощ, БЧК – Русе имат възможността да помогнат с дрехи, обувки, одеяла и други принадлежности от първа необходимост.

По дарителската сметка в помощ на пострадалите от наводненията преди повече от месец във Варна и Добрич са постъпили над 1 милион лева, който е в процес на разпределяне, каза още д-р Йорданов. Акцията продължава като се планува част от тези средства да са в помощ и на потърпевшите в град Мизия. Всеки, който има възможност да подкрепи бедстващия район може да го направи на телефон 14 66 за всички мобилни оператори.

1 коментар

  1. 8 човека можело да тръгнат за Мизия, а не тръгват. БЧК – Русе имат възможността да помогнат с дрехи, обувки, одеяла и други принадлежности от първа необходимост, но не помагат. Защо бе бай Руденко? Кажи какво чакаш! Много добри неща са възможни, но не се случват. Защо ли?