Русе празнува 24 май (програма)

0

С поредица празнични събития Русе отбелязва 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност.

празничното шествие с представители на русенските училища започва в 10:30 ч. От СУ „Христо Ботев“ барабанчиците от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и XIII Общински гвардейски отряд към Младежки дом – Русе ще предвождат носещите българския трибагреник, а от ПГДВА „Йосиф Вондрак“ шествието ще се движи под съпровода на Общинския духов оркестър и Мажоретен състав „Екстрийм“ към Младежкия дом. Участниците ще се придвижват по ул. „Александровска“, като знаменните групи и училищните блокове ще се съберат пред сградата на община Русе. В 11 ч. започва празничният концерт от представители на Общинския детски център за култура и изкуство и Общински младежки дом-Русе.

В 12 часа ще започне церемонията по награждаването с грамоти и плакети на учениците, постигнали високи резултати в своето обучение. Тя ще се състои пред Доходното здание, като при лошо време събитието ще бъде изместено във фоайето на сградата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук