Русе приключи последен приемането на протоколите от изборите

0

Русе приключи един от последните в страната с приемането на протоколите на секционните избирателни комисии.

Това стана малко преди 19 часа тази вечер. По думите на председателя на Районната избирателна комисия Милена Хинкова, все още се подготвя протоколът с резултатите от вота за Народно събрание и Европейски парламент, който следва да бъде отчетен в Централната избирателна комисия. По думите й забавянето се дължи на големия брой грешки в протоколите.

Самите протоколи не бяха сложни, но секционните комисии изпитваха затруднение с обобщаването на резултатите. Фактор за това е голямата смяна на членове на секционни комисии, която настъпи, след като те бяха преминали обучение възможно най-късно на 3 юни. Въпреки това в периода от 5-и до 8 юни бяха сменени доста членове на комисии. Тук присъстваха хора, които нямаха достатъчно знания по отношение на изборния процес“, коментира Хинкова.

Активността в област Русе е малко над 28 процента. Според страницата на ЦИК в интернет на последните избори за Народно събрание на 2 април 2023 година правото си да гласуват са упражнили 35,68 на сто от имащите право на това.

Окончателните резултати от вота „две в едно“ се очаква да бъдат публикувани на интернет страницата на ЦИК.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук