Русе събира най-добрите щангисти на България

0

За трета поредна година Русе ще събере щангисти от цялата страна за Държавното лично първенство.

Заявки са участие към момента са получени и от тримата щангисти, които ще представят страната ни на Олимпийските игри в Париж това лято – Карлос Насар, Иван Димов и Божидар Андреев. За тях Държавното лично първенство вероятно ще се окаже последното състезание преди най-важното им участие през тази година.

Състезанието ще се проведе отново в Канев център на Русенски университет „Ангел Кънчев“, а домакини ще бъдат Тежоатлетическият спортен клуб – Русе и „Тараненко“ – Русе. Близо 450 състезатели на повече от 20 клуба от цялата страна са заявили участие в първенството. Надпреварата ще започне на 25 юни 2024 г.

Официалното откриване ще бъде на 26 юни, сряда, в 12:00 часа. На него се очаква да присъства ръководството на Федерацията по вдигане на тежести. Европейски, световни и олимпийски медалисти, прославяли преди години страната ни в този спорт, също ще уважат събитието.

Първи на подиума ще излязат най-младите щангисти. В следващите дни ще се състезават тежкоатлетите от останалите категории според възрастовите си групи.

Очаквано най-атрактивно за зрителите ще бъде представянето на състезателите от националния отбор, мъже и жени, които според програмата ще излязат на подиума на 29 и 30 юни. Сред тях  ще бъдат възпитаниците на русенската школа – четирикратният европейски шампион Ангел Русев и носителят на сребърен и бронзов медал от последното европейско първенство в София Джан Зарков, медалистът от Тирана Дениз Данев, както и европейката шампионката от Москва преди три години Надежда Мей – Нгуен. В Русе се очаква да пристигнат още Валентин Генчев, Габриел Маринов, Христо Христов, Васил Маринов, Диан Пампорджиев, Бояна Костадинова, Галя Шатова и др.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук