Русе ще има аржентински побратим

0

Русе да се побратими с аржентинския град Берисо, намиращ се в провинция Буенос Айрес.

Това решиха общинските съветници на днешното си заседание, одобрявайки направеното от кмета Пенчо Милков предложение.

Поканата за сключване на споразумение идва от посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алфредо Атанасоф, който полага усилия в посока укрепване и задълбочаване на отношенията между двете страни,

В Берисо живее една от най-големите български диаспори – над 500 семейства с български корени, които все още успяват да поддържат спомените за родината си живи. През 30-те години на ХХ век в Берисо са съществували три организации, основани от български емигранти – Македонско-български клуб, Дружество „Кирил и Методий“ и Дружество за взаимопомощ. През 1955 г. те се обединяват и образуват Българско културно дружество „Иван Вазов“. Тази институция заемала една временна постройка, която служела като подслон, така и като място за среща на всички съотечественици. Благодарение на усилието и духа на единството между всички тях, с течение на времето, те успяват да изградят собствена сграда.

Очакванията са, че сътрудничеството ще допринесе както за напредъка на двете общности, така и за укрепването на духа – на по-голяма интеграция и обмен на опит.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук