„Русе спортува“ превръща Младежкия парк в спортна арена

0
47
„Русе спортува“

Инициативата „Русе спортува“ ще превърне Младежкия парк в града в спортна арена, съобщиха организаторите от Българската асоциация „Спорт за всички“.

Инициативата е част от проявите във връзка със Световния ден на предизвикателството, който тази година ще премине под надслова „България спортува“.

Програмата ще започне в 10.00 часа по тревните и асфалтови площи зад „вазата“, а за участниците са предвидени много награди и изненади от спонсорите на инициативата. Всеки посетител ще има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот. Отделни площи ще бъдат предназначени за силови тренировки, кросфит, спортно ориентиране, самбо, стийл тоник и комбат, а на други ще бъдат представени нови спортни активности – канго джъмпс, ащанга йога, дансело,  зумба и други.

Световният ден на предизвикателството се провежда ежегодно в повече от 120 страни в света. Денят е съревнование между градове и общини на държави от всички континенти. Това е ден за всички, които искат за поне 15 минути да участват интензивно в спортно занимание или друга физическа активност. Целта на инициативата е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез редовни занимания с физически упражнения, вид физическа активност или спорт. Това е възможност на голям брой хора без разлика във възрастта и социалния статус, на хора с увреждания и такива в неравностойно положение, както и на хора от третата възраст, да участват в спортно занимание или конкретна физическа активност по общини, райони, квартали или на работните им места.

Русенци ще имат възможност да избират от разнообразна спортна програма, която ще продължи до 16.00 часа.

Организаторите отправят покана към всички да се включат в „България спортува – Световен ден на предизвикателството“, да прекарат един ден в движение, музика и забава и да покажат, че спортът е за всички и за него възраст няма.

Освен в Русе, подобни прояви ще има още в София, Пловдив, Благоевград и Бургас.