Русе сред отличниците в „Да изчистим България заедно“

0
38
Националната кампания „Да изчистим България за един ден“ ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа днес в Русе. Община Русе и „Екопак България“

Да почистим - чувалиСпоред предварителната информация от сайта на кампанията, само до 16 ч. вчера русенци са събрали близо 190 тона отпадъци, което, изчислено на глава от населението, е един от най-високите показатели в страната. Активни са били още жителите на столицата, Пловдив и Варна. Според данните от сайта на кампанията „Да изчистим България заедно”, почистени са над 1176 дка площи. Най-малко събрани отпадъци са отчетени в Перник.

Очаква се окончателните данни за събраните отпадъци да бъдат известни утре.

Да почистим - деца и родители„Наша обща грижа е опазването на околната среда чиста. Затова  МОСВ за поредна година е основен партньор на инициативата на бТВ „  Да изчистим България заедно“, каза в тази връзка  екоминистърът Ивелина Василева. Tя допълни ,че министерството осигурява финансова и логистична подкрепа на инициативата чрез ПУДООС. Тази година са  набавени  ръкавици и чували за доброволците, както и бонове за гориво на стойност 79200 лева  за извозване на отпадъците, както и възможност на депата в цялата страна безплатно да  се депонират събраните отпадъци .