Русенци протестират в Лос Анжелис срещу кабинета „Орешарски“

0

protest_LA33За това съобщава сайтът BulgariCA (BULGARians In CAlifornia – Българи в Калифорния). За да вземат участие в протеста ДАНСwithme LA, в подкрепа на своите сънародници в Родината и по света, заедно с двете си деца Нора (5) и Боян (1) те са изминали 40 мили.

„Тук съм на протеста, защото мисля че положението в България е същото, заради което напуснах, за да спася семейството си. И добре да се знае – ЧЕ НЕ СМЕ ПЛАТЕНИ, имаме си всичко, което си изработваме сами,” казва Антон и продължава:

protest_LA32„Затова сме всички заедно тук, ние двамата с жена ми, които сме опитали всякакви “локуми” в България, и двете ни деца, които от малки трябва да знаят, че има и “друг” живот. Казвам го в съвсем положителен смисъл и с болка – да показваш собствената си Родина на собствените си деца, като лош пример, прощавай, всъщност това е държавата”.  Супер нагли са управляващите в България и явно са решили, че хората са доста търпеливи, нещо като под турско робство. Спомням си, че този Орешарски дори не си знаеше имената на министрите. Мога да кажа най-отговорно, че от тук се вижда още по-добре беззаконието на фона на тази подреденост тук,” каза Антон.

„Само да поясня, ние желание за деца сме имали и в България, но не виждахме перспектива как ще ги гледаме. А тук за четири години имаме вече две,” допълва съпругата му Ивелина.

Ива и Тони пристигнали в САЩ през 2005 г., той строителен инженер, а тя икономист, и двамата от Русе. В момента живеят в едно от скъпите Западни предградия на Ел Ей, като Антон работи в голяма проектантска фирма с офиси из целите Щати, а Ивелина се грижи за децата и работи почасово на договор с финансова компания.

Участниците в протеста, всичките млади образовани и интелигентни хора, се изкачиха до знака „Холивуд”. Те издигнаха лозунги: „Спрете Земята – Олигарски иска да слезне”, „Да живее глобална България”, „Пич къде ми е оставката”, „Деляне, аз съм баща ти – джаба”, “Hasta La Vista Серго”. Не липсваха и постерите „В Лос Анджелис сме гледали много филми, но такова чудо не бяхме виждали” и “ДАНС withme LA”.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук