Русенец започна безсрочна гладна стачка

1
3083

ivajlo_iliev-gladna_stachka68Протестът му е с искане за оставката на кмета Пламен Стоилов и на няколко прокурори от Окръжна и Районната прокуратура в Русе, сред които и окръжният прокурор Огнян Басарболиев. По думите му, те не служели на обществото и отказвали да прилагат законите и Наказателно-процесуалния кодекс. Свидетели на началото на гладната стачка стана и група чуждестранни туристи, които с изумление наблюдаваха какво се случва в центъра на Русе.

Пред журналисти Ивайло Илиев обясни, че протестът му е насочен срещу “наглостта на управниците и безпътицата, до която те са докарали народа с престъпното си управление”. Основният проблем за държавата ни е масовата практика на неспазване на законите, което говори за много слабо гражданско общество, каза още Илиев. Според него, „с тези пренебрегвания на правилата, това означава, че вървим към гражданска война с гигантски крачки“.

ivajlo_iliev-gladna_stachka93„Нашият парламент, това са криминални престъпници, които бяха оставени да откраднат парите на майките ни и на бащите ни. Заради това оттук нататък спирам да работя, защото мястото на тези хора, които ни управляват, не е в парламента. Ще продължа гладната си стачка, докато нашето общество не се позамисли. С това нарушаване на законите, с тези пренебрегвания на правилата, това означава, че вървим към гражданска война с гигантски крачки”, каза още 48-годишният мъж.

В момента той е без работа и живее при близките си. “От днес съм на пейката защото не мога да лежа на техните ръце. Аз съм човек с 20 професии, не мога да лежа на ръцете на сина ми, на дъщеря ми”, заключи Ивайло Илиев.

1 коментар

  1. Ами добре,щом така си решил,ама след като имате 20 професии и сте без работа,ясно колко и работа вършите,явно работодателите не ви харесват как работите.
    А това че искате нечии оставки-няма да стане,то ако всеки човек така протестира,до сега да са умрели доста хорица,защото оставни няма да има.Това че вие така сте решили-правете,но никой няма да ви подкрепи.Аз съм от 10 години в този град,и за мене този Кмет Г-н Пламен Стоилов е най добрият кмет за мене,а и за хиляди които са го подкрепяли,както и партията му ГЕРБ.Защо те доказаха че са една стабилта и достойна партия.Вашата гладна стачка да не стане както стана с Едвин Сугарев?