Русенец е най-добрият млад режисьор в конкурса „Слави Шкаров“

0

Ростислав Георгиев спечели наградата в четвъртото издание на Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“.

Той спечели отличието за спектакъла си по романа на Самюел Бекет „Мерсие и Камие“ – продукция на Театрална Работилница „Сфумато“ – София. Наградата, която получава младият русенец е да постави спектакъл по свой избор с трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов“ през следващия театрален сезон.

Тази година беше връчена и още една награда – от новоучредената Фондация „Косьо Станев“. Тя се дава за актьорско постижение в спектакъл от финалната селекция на конкурса и първи стъпки в професионален театър, а неин пръв носител е актрисата Александра Майдавска от трупата на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна. Това признание и донесе ролята на Маша в спектакъла „Влàдимир“ от Матяж Зупанчич с режисьор Николай Кенаров.

В три поредни вечери на голямата сцена в Русенския театър се изиграха спектаклите, които селекционерът за изданието Тинка Николова номинира още през 2021, но поради усложнената ситуация с Covid в страната се наложи да бъде проведен в тази година. Публиката в Русе получи възможност да гледа „Бесове“ от Албер Камю, по романа на Фьодор Достоевски с режисьор Боян Арсов, продукция на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – София, „Мерсие и Камие“ от Самюел Бекет с режисьор Ростислав Георгиев, продукция на Театрална Работилница „Сфумато“ – София и „Влàдимир“ от Матяж Зупанчич с режисьор Николай Кенаров, продукция на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук