Русенец наруши заповед за защита, нападна майка си

0

Образувано е бързо производство срещу 44-годишен русенец, който нарушил заповед за защита от домашно насилие и нападнал майка си, съобщиха от полицията в Русе.

Инцидентът станал вчера, около 17 часа. Още при влизането си в блика изпратените на място униформени чули скандал от горните етажи, а после от шестия етаж с асансьора при тях е слязъл 44-годишен мъж, който признал че е имал разправия с майка си.

Било изяснено още, че срещу него има издадена заповед за незабавна защита, според която той трябва да се въздържа от актове на домашно насилие и да не приближава нея и дома й на въпросния адрес, на по-малко от сто метра. 44-годишният признал пред полицаите, че е наясно с тази заповед, но въпреки това и в тяхно присъствие във входа на блока продължил да заплашва жената, дори посегнал да я удари.

Мъжът е бил отведен от адреса за документиране на случая. В хода на полицейските действия, при извършения му личен обиск от служителите на реда, в него е било намерено прозрачно полиетиленово топче със суха тревна маса, което при огледа на веществено доказателство е тествана и е реагирала на марихуана.

По случая е започнало разследване, като е образувано бързо производство за престъпления по   чл. 296 от НК и по чл. 354а от НК. Уведомен е дежурен прокурор, работата по случая продължава.