Русенец отива в затвора за 50 лв. подкуп

0
12
Телефонен измамник отива за 5 години

Русенец отива за 6 месеца в затвора заради опит да подкупи полицай, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

С. И. е признат за виновен за това, че на 03.11.2017 г. в гр. Русе опитал да подкупи полицай, за да не му състави акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Свидетелството за правоуправление на С.И. било „вдигнато на трупчета“ в средата на 2014 г., тай като за различни нарушения му били отнети всички контролни точки. Той обаче продължил да кара. На 3 ноември м.г. бил спрян за проверка в момент, когато управлявал  лек автомобил „Опел Омега“. Първоначално С.И. казал на полицая, че си е забравил книжката и че се извинява за неудобната ситуация. Полицейският служител му отговорил, че ще извърши справка. Тогава обвиняемият заявил, че имал желание „да почерпи“, за да не му бъде съставен акт и пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на автомобила сгънати три банкноти – 2 по 20 лв. и една десетолевка като казал „мисля, че ще оправим положението, ще останеш доволен“.

Срещу С.И. било образувано съдебно производство за престъпление по чл. 304а,  НК. След разглеждане на делото на две съдебни инстанции присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение, уточняват от Апелативната прокуратура.