Русенец отива за 40 месеца в затвора за кражби на велосипеди

0
Учител по физическо

25-годишен русенец отива за 40 месеца в затвора за кражба на велосипеди, съобщиха от Районния съд в Русе.

Присъдата на И. Х, който е с богато криминално досие. е за откраднати 3 велосипеда в условията на опасен рецидив.

На 14.10.2021 г. той влязъл във вход на бл. „Проф. Димитър Баларев“ и на металните решетки на стълбището на ет.4 видял заключено колело „POWER 29“, с 21 скорости. И.Х. успял да отключи катинара, взел велосипеда и веднага го заложил в оказион. След сигнал от собственика и последвалите издирвателни мероприятия, откраднатата вещ била открита и върната.

Месец и половина по-късно от двора на СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“ откраднал велосипеда на момче, което играело в двора на училището и още същия ден го продал за 50 лв. Майката на детето публикувала в интернет съобщение със снимка на открадната вещ, купувачът го видял, свързал се с нея и й върнал велосипеда.

Само 4 дни след кражбата, И.Х. взел от жилищен блок на ул. „Чипровци“ друго колело оставено незаключено. Заложил го в оказион, откъдето разследващите органи го иззели и го върнали на собственика му.

Още в разпоредителното заседание подсъдимият признал вината си и поиска делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Искането било уважено и наложеното от Районен съд – Русе наказание лишаване от свобода в размер на 5 години, било намалено с една трета до 3 години и 4 месеца при първоначален строг режим.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – гр. Русе.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук