Русенец – отличник във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" получи статуетка „Русе“

0
Випуск 2018 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров

Русенецът Кристиян Пенев е един от двамата пълни отличници на Випуск 2018 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.
Кристиян завършва специалност „Корабоводене“ в образователно-квалификационна степен „Бакалавър“, с успех „Отличен“, 6,00. Той получи дипломата си на тържествената церемония по повод 139-годишнината от създаването на Военноморските сили в присъствието на представители на държавната и местната власт, почетни консули, ректори на университети, представители на морски фирми, бивши и настоящи възпитаници на Училището.
На събитието присъства директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе Спасимир Димитров, който връчи статуетка „Русе“ от името на кмета на Общината Пламен Стоилов, на Кристиян Пенев.
Церемонията започна с приветствено слово на началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Той се обърна към абсолвентите като моряк към моряци, преди морето да е станало техен втори „дом“, с думите: „Морската професия е трудна, дава самочувствие, защото е добре платена, но изисква сериозна теоретична и практическа подготовка. Ние, Вашите преподаватели, смятаме, че сме Ви дали необходимите знания и практически умения, показали сме Ви подходи за прав илно решаване на проблемите. Спокойни сме, че ще се справите с всяко предизвикателство.“