Русенец с шампионска титла на Европейското в Милано!

0
шампионска титла на Европейското

Състезателят на ТСК „Русе“ Ангел Русев спечели шампионска титла на Европейското първенство по вдигане на тежести, което се провежда в Милано.

Русенецът буквално отнесе конкуренцията в кат. 56 кг. при 17-годишните. Ангел направи шест успешни опита, с които събра 240 кг – с цели 9 кг пред втория в класирането в двубоя.

Възпитаникът на русенската школа с треньори Кръстина и Радослав Атанасови премина без грешка в изхвърлянето след трите си опита на 95, 100 и 102 кг, като остана втори, само на един килограм от лидера Франтишек Полак (Чехия). В изтласкването обаче българинът излезе последен на подиума и още с първия си успешен опит на 130 кг отказа конкуренцията. После вдигна 133, а в последния си опит – вече като шампион – поиска и се справи с впечатляващите 138 кг.

Това е втора европейска титла в кариерата на Ангел. Преди две години на еврошампионата за 15-годишни в полския град Нови Томисл той стана европейски шампион, след като в кат. 50 кг победи и в двете движения. Резултатът му тогава в изтласкването от 109 кг бе нов европейски рекорд за възрастта му.

Това е трети медал за България на първенството в Милано, след като вчера първите двама наши участници Габриел Маринов и Иван Димов спечелиха сребърни медали още в дебютния ден на шампионата.

Утре на подиума в Милано ще видим двама наши представители при 17-годишните: в кат. 44 кг при девойките ще вдига Ивана Петрова и в кат. 69 кг при юношите ще се състезава Димитър Данаилов.